Mag ik me even voorstellen?

Mijn missie is om bij te dragen aan het levensgeluk van de mensen en kinderen die ik ontmoet.

Als dromen, denken en doen in balans zijn, leidt dat tot levensgeluk. Daar wil ik graag bij ondersteunen.

Ik voel me dankbaar dat we op deze prachtige planeet mogen leven. Ik zie echter ook dat de mensheid als geheel nog een weg te gaan heeft in het dankjewel zeggen tegen Moeder Aarde. Ik heb besloten om jaarlijks 5% van mijn inkomsten in te zetten om deze wereld een beetje mooier en schoner te maken, zowel voor de mens als voor de natuur.

Mijn wens is om de mens te zien in zijn totaliteit

Ik word aangetrokken door pure kinderen en volwassenen die anders denken. Zij helpen mij om niets aan te nemen voor wat het is. Ze verruimen mijn blikveld. Ik ben als professional ruim ervaren in het werken met kinderen met autisme. Ik ben in mijn privé leven snel wijzer geworden over hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Ik blijf mezelf daarin ontwikkelen. Deze drie kennisgebieden verenig ik in mijn begeleiding. Mijn wens is om een mens te zien in zijn totaliteit. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant. Daarom werk ik vanuit een driedeling. Ik kijk naar het gedrag, naar de ontwikkeling en naar het gevoel.

Vorming

  • Orthopedagogiek: leerproblemen en psychosociale problemen
  • Onderwijskunde
  • Gedragsanalyse, Applied Behavior Analysis
  • Autisme opleiding, Martine Delfos
  • Gevorderd talentbegeleider – Novilo (start 2018)

Curriculum vitae

Zie voor meer informatie over mijn werkervaring mijn CV

Werkervaring

  • Zelfstandig ondernemer in de zorg sinds mijn 23e levensjaar
  • Supervisor aan instellingen gespecialiseerd in Autisme
  • Oprichtster van het ABA centrum, 2004 – 2017

Persoonlijk

Wie ben ik?

Sinds 1997 ben ik samen met Mark. Wij hebben vier prachtige kinderen, drie dochters en één zoon. Juul (2010), Guusje (2012), Bink (2014) en Doortje (2017).

Ik vind het bijzonder om mijn man en mijn kinderen te mogen bijstaan in hun leven en om hen te helpen hun eigen pad te volgen.

Ik ben gek op dansen, een goed gesprek, lekker eten, in de natuur zijn, me vrij voelen en me geïnspireerd voelen.

Ik ben me er bewust van dat ik mensen vraag vertrouwen in mij te stellen wanneer ze mij uitnodigen in hun leven. Ik wil je daarom ook uitnodigen een inkijkje in mijn leven te krijgen.

Een indruk van mij...

Met Jolanda heb ik kennisgemaakt in 2018. Ze kwam bij me voor ‘Begeleiding in bewustwording’.
Ze vroeg me een stukje te schrijven over mijn indruk van haar. En wat vormt dan een goed startpunt? De wijze waarop ze haar vraag inkleedde, want die is sprekend voor Jolanda: ‘het hoeft niet alleen maar positief te zijn, je mag ook kritisch zijn’. Oftewel, niet alleen de bejubelde kwaliteiten, maar ook de ontwikkelpunten. In haar verzoek tonen die zich:
- een intrinsieke wens tot groei,
- oprechtheid als waarde,
- gelaagd denken, inlevingsvermogen en ontvankelijkheid als kwaliteiten,
- perfectionisme als reactiepatroon.

Ze heeft een diep gevoel en begrip van leven. Ze toont zich daar zoekend en daarmee onvermijdelijk ook onzeker in. Het beeld dat bij me opkomt, als Jolanda verder groeit in zelfkennis en de omgang met zichzelf, is dat ze zich extraverter, evenwichtiger en onafhankelijker zal bewegen door alle relaties en levensgebieden die ze zo volop aangaat.

Ik vond het erg prettig om met Jolanda te zijn en te werken. Ze is open, luistert, heeft een sterke bereidheid tot begrijpen, en het lef om nog-niet-te-weten. Al met al heb ik me geïnspireerd en energiek gevoeld in mijn rol als procesbegeleider, en dat is net zo goed haar verdienste. Door er telkens te zijn zoals ze op dat moment is.

Tot slot, met een knipoog naar het citaat van dichter Rumi op haar persoonlijke site: Jolanda is een charmant ogende strohalm vol zee!

Ilona Kuis, Begeleiding in bewustwording

Wil je contact met mij opnemen?

Ik hoop dat ik via Noviabegeleiding.nl en Jolandascherpenzeel.nl een goed beeld heb kunnen geven van wie ik ben, wat ik doe en waarom ik het belangrijk vind om mezelf in te zetten op het gebied van autisme, hoogbegaafdheid en hoogsensititveit.

Misschien kan ik iets betekenen voor uw persoonlijke situatie of ziet u mogelijkheden als zorgprofessional en/of organisatie om mijn kennis en ervaring in te zetten bij de kwetsbare doelgroep waarmee u werkt.

Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking of gericht overleg.